
اهمیت مصرف غلات سبوس دار در رژیم غذایی روزانه
غلات سبوسدار عبارتند از دانهها و مغز گیاهانی که مواد مغذی مهم در رژیم غذایی را در خود ذخیره میکنند و دارای فواید و خواص مثبتی برای سلامت هستند. غلات کامل، منابع مهم مواد مغذی مفید همانند پروتئین، فیبر، کربوهیدراتها، ویتامینها و مواد معدنی هستند. فواید سلامتی ناشی از استفاده از غلات کامل، اساساً به فیبر نسبت داده شدهاست. تحقیقات جدید نشان میدهند که مجموعه کامل ویتامینها، مواد معدنی، مواد شیمیایی گیاهی (گیاشیمی) و فیبر، مسئولیت سلامتی بدن را برعهده دارند. طبق مطالعات، مصرف منظم غلات کامل میتواند به محافظت در برابر شماری از بیماریها مانند بیماریهای عروق کرونر قلبی کمک کرده و همچنین ریسک ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهد.محصولات غلات سبوسدار نهتنها سالم هستند بلکه تاثیر قابلتوجهی بر میزان سیری دارند. اگر مراقب وزن خود هستید، خوردن غذاهایی که به شما احساس سیری سریع و طولانی بدهد، بسیار مهم است. محصولات غلات سبوسدار به دلیل داشتن مقادیر زیاد نشاسته و فیبر رژیمی، برای این منظور بسیار مناسب هستند. گندم سیاه، گندم، برنج، جو، جو دوسر و ذرت انواع غلات سبوسدار هستند که در طیف غذاهای روزمره، به ویژه نان و غلات یافت میشوند. غلات میتوانند کامل یا فرآوری شده باشند. حتی اگر این غلات شکستهشده، خردشده، آسیاب شده یا به شکل آرد، نان یا غذای صبحانه درآمده باشند، همچنان "غلات سبوسدار" نامیده میشوند. مواد غذایی باید حاوی 51% از ترکیبات غلات سبوسدار باشند تا بتوان از اصطلاح "غله سبوسدار" برای آن استفاده کرد.
نکتههایی برای استفاده روزانه بیشتر از غلات کامل
- هنگام انتخاب محصولات غلات سبوسدار، در نظر داشته باشید که هر چه درصد غله کامل در غذا بیشتر باشد، فواید سلامتی آن بیشتر است.
- بهجای نان سفید، از نانهای سبوسدار یا حاوی غلات سبوسدار استفاده کنید.
- از برنج قهوهای، برنج وحشی یا پاستای سبوسدار استفاده کنید.
- از ذرت بو داده شده بدون کره و بیسکویتهای حاوی غلات سبوسدار برای میان وعده استفاده کنید.
- از غلات صبحانه حاوی غلات سبوسدار استفاده کنید.
- از دانههای ذرت یا بلال در وعده غذایی خود استفاده کنید.
- به مافینها و کلوچههای خود جو دو سر اضافه کنید